24/10/2012

Dit voedsel kun je beter rauw eten

Dit voedsel kun je beter rauw etenSommige voedingsmiddelen zijn voedzamer en gezonder als je ze rauw of onbewerkt eet:

– Noten. Rauwe, onbewerkte noten helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed en zijn goed voor de bloedvaten. Maar als noten worden gebrand bij een temperatuur hoger dan 170 graden, krijgen ze zelfs een tegenovergestelde werking.

– Broccoli. Rauwe broccoli bevat een enzym dat goed zou zijn tegen kanker. Dit enzym verdwijnt als je het kookt.

– Knoflook. Rauwe knoflook bevat een enzym dat je DNA zou beschermen. Het enzym verdwijnt volledig als knoflook wordt gebakken.

– Zout. Ruw zout bevat essentiële mineralen voor een goede gezondheid. Tafelzout daarentegen wordt verwarmd tot hoge temperaturen, behandeld met chemicaliën en vervolgens gebleekt. Dit soort zout is een stuk minder gezond.

– Chocola. Ruwe cacao is gezond. Het bevat essentiële vitaminen en mineralen en een stof die je gelukkig maakt. Gekookte cacao verliest veel van zijn voedingswaarde. Dit vinden we terug in de meeste chocoladerepen.

Bron(nen):   The Daily Green