Negen redenen om sinaasappelen te eten
Sinaasappelen hebben een verbazend positieve invloed op de gezondheid. Dit effect kan al bereikt worden door het eten van één sinaasappel per dag.
Hier vindt u de belangrijkste redenen om sinaasappelen te eten.
- Sinaasappelen ontgiften het lichaam. Antioxidanten kunnen in elk deel van dit fruit gevonden worden, inclusief de schil. Deze antioxidanten helpen zuurstof door het lichaam te transporteren. Bovendien beschermen ze de huid tegen veroudering.
- Sinaasappelen zijn een grote bron van limonoïden, phytochemicaliën die het lichaam beschermen tegen allerlei vormen van kanker.
- Eén sinaasappel geeft het lichaam 67% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Deze vitamine versnelt de genezing van wonden en maakt het lichaam minder vatbaar voor ziekten.
- Sinaasappelen bevatten pectine. Pectine onderdrukt de eetlust gedurende tenminste vier uur. Wanneer u probeert gewicht te verliezen helpt het om sinaasappelen te eten. Pectine helpt ook bij het verlagen van het cholestorol.
- Door regelmatig sinaasappelen te eten vermindert het risico op hartziekten tot 50%. Gedacht wordt dat de flavonoïden in sinaasappelen helpen de cellen te beschermen.
- Ook folaat uit het vitamine B-complex bevindt zich in sinaasappelen. Deze vitamine voorkomt bepaalde geboorteaandoeningen. Het helpt tevens bij de bescherming van het hart.
- Kalium zorgt ervoor dat het vochtgehalte in het lichaam in balans blijft. Eén sinaasappel draagt zorg voor 7% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid kalium.
- Een recente studie laat zien dat sinaasappelen een stof bevatten die van nature strijdt tegen huidkanker. Dit is wellicht een betere bescherming dan zonnebrandcrème.
- Phytochemicaliën in sinaasappelen voorkomen leeftijdsgebonden ziekten. Ze werken als een geoliede machine samen om de cellen in ons lichaam te beschermen.
Zoals u ziet brengt het eten van sinaasappelen vele voordelen met zich mee.
Bron: Presstv.ir